Minirugbrød

Fredag, 8. januar 2010
af Redaktion
Slankende rugbrød med masser af bid
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

45 stk.

250 g skårne rugkerner
3 dl kogende vand
1 flaske hvidtøl
50 g gær
3½ dl kærnemælk
200 g hvedemel
1 tsk. stødt anis
1 tsk. stødt fennikel
1½ spsk. salt (groft)
1 kg rugmel
Olie til pensling (f.eks. olivenolie)

Kom rugkernerne i en stor skål og hæld det kogende vand over. Lad blandingen trække i ca. 1 time. Tilsæt hvidtøl og rør gæren ud heri. Hæld kærnemælk, hvedemel, stødt anis, stødt fennikel og salt i blandingen og ælt godt igennem. Herefter æltes rugmelet i lidt efter lidt, til dejen er lidt fast. Dæk dejen til med et rent viskestykke og stil den til hævning på et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 34 x 40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Dyp hænderne i koldt vand og glat overfladen.
Lad dejen hæve igen på et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem, 4 gange på den korte led og 8 gange på den lange led (dvs.9 brød på den lange led og 5 på den korte), så der i alt bliver 45 små rugbrød. Pensl med olie og sæt bradepanden i en kold oven. Tænd ovnen på 200° og bag brødet i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Når brødet er afkølet, brækkes det fra hinanden.

TIP

  • Brødet kan fryses og er et godt tilbehør til supper og salater eller som et supplement til madpakken.

PR. BRØD

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv også...
Hyggetallerken