Opskrifter

Hjemmelavet After Eight-roulade med cremet pebermynte-fyld

Lørdag, 24. april 2010Opdateret 2 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Denne roulade er lavet uden mel, og så er den smurt med et cremet pebermyntefyld og pyntet med After Eight-chokolader.
1 t og 20 min
10 personer
Rouladebund
60 g mørk chokolade
2 spsk. varmt vand
9 æg delt i blommer og hvider
2½ dl sukker
1 dl kakao
Fyld
2 pasteuriserede æggehvider
1 dl sukker
150 g usaltet smør
½-1 tsk. pebermynteolie el. -ekstrakt
Pynt
100 g mørk chokolade
100 g After Eight + 6 skiver til pynt
2 spsk. usaltet smør
50 g flormelis
Lidt kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen med vand ved lav varme.
  2. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret, til det er tykt.
  3. Rør sigtet kakao i sammen med smeltet chokolade og pisk hviderne meget stive og seje med resten af sukkeret og fold det i massen.
  4. Hæld dejen ud i en 30 x 40 cm form, foldet af bagepapir, og bag ved 180° i 20 min., til det er svampeagtigt.
  5. Rul bunden med bagepapir, til det er afkølet.
  6. Æggehvider og sukker piskes, røres glat med smør og smages til med pebermynte.
  7. Smør fyldet på i kagen, der rulles igen og overtrækkes med en blanding af smeltet chokolade, After Eight, smør, flormelis og lidt kogende vand. Når det er halvstørknet, skæres de sidste After Eight i halve og stikkes i kagen.
  8. Holdes kold, til den skal spises.