Hjemmelavet jul

Mandag, 30. november 2009
af Redaktion
Jeg er spændt på, hvad vennerne siger til mit nye, smarte koncept, skriver Anette
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

Til hverdag synes jeg egentlig, at jeg har rigeligt at se til. Arbejde, mand, børn, familie og venner. Motion, indkøb, vasketøj, rengøring. Nu er det snart jul, og nu synes jeg selv, jeg har mere end rigeligt at se til.
I min verden er hjemmelavet et plus-ord. Hjemmelavet rødkål er bedre end den på dåse, og hjemmetrillet konfekt er bare hyggeligere end supermarkedets færdige. Hjemmegjort er velgjort, men det har bare én stor ulempe: Det tager tid. Og tid er et luksusgode i en travl børnefamilie, og medmindre man tager natten til hjælp, så er der ikke mere af den.

Flere sysler slås sammen
Jeg har så løst mit dilemma ved at slå flere sysler sammen: Når jeg ser mine venner i december, så bager vi småkager sammen. Når jeg besøger familien, så tager vi i skoven og samler ind til juledekorationerne. Og så videre. Det fungerer udmærket.
Faktisk er det så rart at lave noget sammen, når man er sammen, så jeg pønser på at overføre konceptet til resten af året. Men måske vil der være nogen, der kigger lidt, når de bliver inviteret til middag med rengøring...

Få tips til den gode hjemmelavede julemad her
Gør det selv-nisser