Ugens blad: Mad til de store fester

Mandag, 15. februar 2016
af redaktionen
I denne uges Familie Journal får du både masser af lækre opskrifter til de store fester og et stort krydsordshæfte til hyggedage derhjemme.

Familie Journal i denne uge

Vores liv er fyldt med kager

Da Annemette og Ditte mødte hinanden under en casting til "Den store bagedyst" i 2013, blev det indledningen til både et venskab for livet og et fælles talent for at skabe en forhåbentlig magisk kage-karriere.

Mine børn fik sparket mig i gang

Martin Jensen fik som ung amputeret det ene ben, og motivationen til at røre sig var ikke stor. Men det har hans børn fået lavet om på, og nu er en ironman hans næste mål.

Gæster og fester

Med lidt forberedelse og planlægning er det muligt selv at lave lækker mad til mange gæster. I ugens Familie Journal får du forskellige bud, der selvfølgelig kan sammensættes og blandes, som det passer til din fest.

Vil du have abonnement på Familie Journal?
Klik her, for at se de aktuelle abonnementstilbud >>

Familie Journal nr. 7 er på gaden d. 15. februar 2016.

Chefredaktøren fortæller...

Foråret er for mange af os uløseligt forbundet med de fester, der markerer de store overgange i livet. Konfirmationerne ligger her, og mange brylluper gør også. Og hvad skal vi så sætte til livs?

Selvfølgelig er der mange, der får leveret maden udefra, men det kan også være både billigere og hyggeligt at lave den selv.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Til min egen konfirmation – vi taler 1979, så det er noget tid siden – lavede min mor og hendes veninde selv maden. Pengene var ikke store i mit barndomshjem, men fest skulle der være, og gæsterne skulle have dejlig mad.

Det fineste minde, jeg har fra den store dag, er faktisk fra dagen før. Her mødte min mors barndomsveninde Alice op på adressen hos os, og så gik de to veninder hele dagen og kreerede lækre retter til buffeten.

Min mor og Alice har været veninder, siden de startede i skolen, så for dem var denne opgave kun en herlig anledning til en hel dag sammen. Og hold da op, hvor havde jeg store ører, mens jeg gik til hånde der i køkkenet, for de nåede hele vejen rundt om alle tænkelige emner.

Maden kan jeg også godt huske. I tidens toneklang var det Karolinebøgerne, der lå på køkkenbordet, så min konfirmations menu bestod blandt andet af tunmousse.

I denne uge har vi samlet nogle gode opskrifter til forårets store fester. Og hvis der ikke er fest i farvandet, så lav bare de gode retter alligevel!

Vil du have fingrene i Familie Journal med det samme?

Du kan downloade og læse Familie Journal på din Ipad.
Det er helt enkelt at komme i gang:

1. Du går ind på AppStore på din Ipad.
2. Du skriver Familie Journal i søgefeltet i højre hjørne.
3. Du trykker på søgeknappen på dit tastatur.
4. Du installerer dit ugeblad.

Download Familie Journal på AppStore her >>