Æblekage
Ingredienser til æblekage
(12-14 stk.)
100 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
180 g hvedemel
36 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2-3 æbler
Låg
65 g sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
2 dl cremefraiche
Tilbehør
Cremefraiche el. flødeskum
Fremgangsmåde til æblekage
Rør smør og sukker til en luftigt masse. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker og vend det i æggemassen. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 24 cm i diameter, evt. med løs bund. Skræl æblerne og skær dem i både og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i 30 min.
Låg: Bland sukker, æg, vaniljesukker og cremefraiche, fordel cremen oven på den varme kage og bag den færdig midt i ovnen i 20-25 min. Servér med flødeskum eller cremefraiche.
Bageopskrift: Kristina Marckmann