Opskrifter
Bagt æblekage med hjemmelavet mandelcreme
Søndag, 19. januar 2020Opdateret 17. martsAf Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Mums! Du går aldrig galt i byen med en æblekage. Denne skønne æblekage smager fantastisk med mandelcreme - lige til at servere for familien eller gæsterne.

40 min
10 personer
Æblekage
1 dl sødmælk
1 æg
50 g blødt smør
275 g hvedemel
50 g sukker
1 knsp. salt
Æblefyld
500 g æbler
Smør til stegning
30 g sukker
½ usprøjtet citron skal og saft
Mandelcreme
100 g blødt smør
3 dl piskefløde
125 g sukker
3 spsk. hvedemel
150 g mandelflager
Tilbehør
Cremefraiche 18 % til servering
Fremgangsmåde
- Lun mælken, og rør gæren ud heri.
- Tilsæt æg og smør.
- Bland mel, sukker og salt sammen i en anden skål. Si det nu i, og rør dejen godt sammen, til den er blød og lind.
- Form dejen til en stor kugle, dæk den med et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted ca. en halv time.
- Skræl æblerne, og skær dem i smalle både uden om kernehuset.
- Brun æblebådene i smør på en pande, drys sukker over, og lad det riste i et par minutter.
- Tryk forsigtigt den hævede tærtedej ud i bunden af en smurt springform. Fordel æblerne ovenpå, og pres citronsaft henover.
- Forbag tærten ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
- Bland smør, piskefløde og sukker i en lille gryde.
- Pisk hvedemelet i, tilsæt 50 g mandelflager, og opvarm cremen til kogepunktet under omrøring.
- Fordel mandelcremen over den forbagte kagebund, drys resten af mandelflagerne over, og pynt med revet citronskal.
- Bag kagen færdig i ca. 15 minutter.

Dessert & Kage
Pæretærte med mandler

Dessert & Kage
Appelsintærter med mandler