Opskrifter

Airfryer-dessert: Pandekagemuffins med bær

Fredag, 20. oktober 2023Opskrift af Britt Andersen. Foto: Jens Peter Engedal
Pandekager i en fart? Så prøv at bage dem som muffins, og servér med bær. Du slipper for fedtstof og sprøjt fra panden, og de smager skønt.

Britt Andersen fra Grindsted har skrevet tre kogebøger med airfryer-opskrifter. Opskriften på pandekagemuffins giver cirka 10 stk. Det er en af Britts favorit-opskrifter til en hurtig dessert.

15 min
Hjemmelavet dej
2 dl hvedemel
1 tsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
3 dl mælk
1 æg
Friske bær
Flormelis
Evt. lidt is
Desuden 9-10 små silikonemuffinforme

Tip

Du kan bruge en færdig pandekagemix eller proteinpulverpandekagemix. Tilsæt evt. revet appelsinskal og kardemomme til dejen.

Hjemmelavet pandekagedej

  1. Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
  2. Pisk dejen godt, så du undgår klumper.
  3. Tilsæt ægget, og rør dejen godt sammen, så den har en ensartet konsistens.

Pandekagemuffins i airfryer

  1. Fyld muffinformene ⅔ op med dej, og sæt dem i airfryeren.
  2. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv dem 10 minutter.

    Hvis du har en airfryer med kraftig luftcirkulation eller laver dejen af pandekagemix med hævemiddel i, kan din muffins blive blæst lidt skæve. Lad dem hvile lidt, inden du tager dem ud af formene.

  3. Server de nybagte pandekagemuffins med friske bær, lidt sigtet flormelis og evt. is.
Britt Andersen er forfatter til tre kogebøger med airfryer-opskrifter
Britt Andersen har skrevet tre kogebøger med airfryer-mad, og der er flere på vej. Den seneste bog ”Airfryer-grundbogen” er fra Politikens Forlag.
Foto: Martin Høien