Bag tilbehør til sommerens isdesserter
Cookies is-sandwich
(7 stk.)
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 70 g brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 2 spsk. stærk friskbrygget kaffe
- 150 g hvedemel
- 50 g rugmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 115 g mørk chokolade
- 1 liter jordbæris
Prøv også: Smagen af sommer: 3 opskrifter med jordbær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør lyst og luftigt med sukker, farin og vaniljesukker. Pisk æg og kaffe i. Bland de to slags mel med bagepulver og salt. Si det i dejen, og vend grofthakket chokolade i. Tril kugler af ca. 2 spsk. dej, og læg dem med god afstand på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 12-15 minutter (1 plade ad gangen), til de er gyldne i kanterne.
Lad dem afkøle 5-10 minutter på pladen, og flyt dem dernæst til afkøling på en bagerist. Skær isen i skiver, og brug en udstikker til at lave cirkler, der er lidt mindre end kagerne. Læg et stykke is imellem to cookies, og servér straks, eller opbevar dem godt indpakket i fryseren.
Prøv også: 3 slags trifli: Sunde og søde trifli
Hjemmelavede vaffelrør
(10 stk.)
- 100 g smør
- 3 æggehvider
- 80 g flormelis
- 1 spsk. rent kakaopulver
- 100 g hvedemel
- 1 knsp. salt
Prøv også: Brug sommerens bær: 3 desserter med bær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160°. Smelt smør, lad det afkøle let, og rør det med æggehviderne. Sigt flormelis, kakaopulver, mel og salt i, og bland det hele godt. Sæt ca. 1 spsk. dej på en bageplade med bagepapir. Brug en dejskraber, og smør dejen ud i en tynd, oval form. Lav 2 kager på hver plade, og bag dem i 4-6 minutter. Rul hurtigt den varme vaffel til et rør, f.eks. omkring skaftet af en grydeske eller tyk strikkepind. Brug bagepapiret til at hjælpe med at rulle. Gentag med resten af dejen.
Tip: Servér vaffelrørene, som de er, eller fyld dem med f.eks. Nutella, nougatmousse eller chokoladesauce.
Prøv også: Opskrift på hindbær-lakridsis
Nøddekurve
(12 stk.)
- 110 g hasselnøddekerner
- 85 g blødt smør
- 3 spsk. glukosesirup
- 100 g sukker
- 70 g hvedemel
Prøv også: Opskrift på timian-is med spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Hak ⅔ af nødderne fint, gerne i en foodprocessor eller en blender, og hak de sidste lidt grovere. Rør alle nødderne med smør, sirup, sukker og hvedemel til en ensartet masse. Tril massen til 3 tykke pølser, og læg dem køligt i 30 minutter. Tænd ovnen på 175° varmluft. Tag 1 portion dej ud ad gangen, så resten forbliver kølig. Skær pølsen ud i 4 skiver, og læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne gyldenbrune i 10-12 minutter.
Stil 4 kaffekopper eller små skåle klar med bunden i vejret. Lad kagerne afkøle på bagepladen i 1 minut. Tag en kage ad gangen, og læg den oven på et glas, så kanterne falder ned og former sig som en skål. Gentag med resten af kagerne, og bag næste portion, imens kurvene stivner. Løft dem forsigtigt af glasset, og opbevar de afkølede nøddekurve i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.
Prøv også: Cookies med citron og hindbær