Cheesecake med risalamande
Ingredienser til cheesecake med risalamande:
(14 pers.)
Kiksebund:
- 300 g Bastogne-kiks
- 150 g smør
Prøv også: Risalamande - 3 cremede opskrifter
Risalamande-fyld:
- 650 g risengrød ca. 5 dl
- 130 g flødeost naturel
- 6 blade husblas
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 100 g mandler
Kirsebærgelé:
- 4 blade husblas
- 5 dl kirsebærsauce
Udstyr: Mindst 5 cm høj bageform, f.eks. en firkantet bageramme på 34 x 53 cm.
Prøv også: Riskage med kirsebærgelé
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
Knus kiksene. Smelt smør, og rør det med kikseblandingen. Fór en bageform med kageplast eller husholdningsfilm, og tryk kiksemassen ud i formen. Sæt på køl i mindst en time.
Risalamande-fyld:
Bland risengrød og flødeost i en gryde, og varm det op. Tag gryden fra varmen, inden det koger. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Knug husblassen fri for overskydende væske, og rør den i grøden. Tilsæt sukker og korn fra vaniljestangen, og rør godt rundt. Lad grøden køle af. Pisk fløde til skum. Smut og hak mandlerne groft. Vend flødeskum og mandler i grødblandingen, når den er lillefingervarm. Rør moussen til en ensartet konsistens, og fordel den over kiksebunden. Lad det hvile køligt i mindst 2 timer.
Prøv også: Pistaciejuletræ
Kirsebærgelé:
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Lun kirsebærsaucen i en kasserolle, og mos bærrene let med en gaffel. Tag gryden af blusset, tilsæt udblødt husblas, og rør det godt rundt. Lad geléen køle af, til den er lidt varmere end stuetemperatur, og hæld den så over kagen. Dæk kagen, stil den i køleskabet, og lad den gerne stå og sætte sig natten over.tip
Du skal i gang i god tid, for den her risalamande-cheesecake skal hvile køligt flere gange undervejs. Til gengæld er den nem at lave, og smagen er værd at vente på.
Prøv også: 2 søde julekager