Opskrifter
Cheesecake med risalamande og kirsebærgele
Fredag, 20. december 2019Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Kombiner to skønne desserter i én. Risalamande-cheesecake: En lækker cheesecake med kiksebund, risalamande-ostecreme og kirsebærgelé på toppen.
Opskriften er et forfriskende tvist på den klassiske risalamande. Den er mere frisk, men stadig med den traditionelle, søde smag. Opskriften er til ca. 14. personer.
4 t og 30 min
14 personer
Kiksebund
300 g Bastogne-kiks
150 g smør
Risalamande-fyld
650 g risengrød ca. 5 dl
130 g flødeost naturel
6 blade husblas
1 dl sukker
1 vaniljestang
4 dl piskefløde
100 g mandler
Kirsebærgelé
4 blade husblas
5 dl kirsebærsauce
Udstyr
Bageform, mindst 5 cm høj. Fx firkantet bageramme på 34 x 53 cm.
Kiksebund
- Knus kiksene i en pose eller blender.
- Smelt smør, og rør det sammen med kikseblandingen.
- Fór en bageform med kageplast eller husholdningsfilm, og tryk kiksemassen ud i formen.
- Sæt på køl i mindst en time.
Risalamande-fyld
- Bland risengrød og flødeost i en gryde, og varm det op.
- Tag gryden fra varmen, inden det koger.
- Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Knug husblassen fri for overskydende væske, og rør den i grøden.
- Tilsæt sukker og korn fra vaniljestangen, og rør godt rundt.
- Lad grøden køle af.
- Pisk fløde til skum.
- Smut og hak mandlerne groft.
- Vend flødeskum og mandler i grødblandingen, når den er lillefingervarm.
- Rør moussen til en ensartet konsistens, og fordel den over kiksebunden.
- Lad det hvile køligt i mindst 2 timer.
Kirsebærgelé
- Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Lun kirsebærsaucen i en kasserolle, og mos bærrene let med en gaffel.
- Tag gryden af blusset, tilsæt udblødt husblas, og rør det godt rundt.
- Lad geléen køle af, til den er lidt varmere end stuetemperatur, og hæld den så over kagen.
- Dæk kagen, stil den i køleskabet, og lad den gerne stå og sætte sig natten over.
Tip
Du skal i gang i god tid, for den her risalamande-cheesecake skal hvile køligt flere gange undervejs. Til gengæld er den nem at lave, og smagen er værd at vente på.