Chokoladekage: Marquise med lavendler

Chokolade-marquise er en flot chokoladekage, som her er bagt med lavendelsirup og pyntet med lavendler.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Chokoladekage bagt i springform med chokolade og lavendelssirup og pyntet med lavendler

Ingredienser til chokolade-marquise med lavendler

(10 pers.)
150 g rørsukker
1 dl vand
4 lavendler
350 g god mørk chokolade
225 g smør
5 æg
100 g sukker
75 g mandelmel
Lavendler til pynt
Spåner af hvid chokolade

Alternativ til chokolade-marquise med lavendler: Chokoladekage med mandeltop

Fremgangsmåde til chokolade-marquise med lavendler

Kog rørsukker, vand og lavendler op, lad det småsimre i 
10 min. og kassér blomsterne. Hak chokoladen og rør den 
i lavendelsiruppen, til den er smeltet. Tilsæt smørret lidt 
ad gangen og rør, til det hele er godt blandet. Pisk æggene luftige med sukkeret og vend chokoladeblandingen og 
mandelmelet i. Hæld dejen i en smurt 23 cm springform, bag kagen ved 175˚ i 60 min. og lad den køle. 
Pynt kagen med chokoladespåner og lavendler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.