Chokoladekage med kaffeglasur og appelsinskal
100 g god mørk chokolade
75 g sukker
50 g kakao
2 dl mælk
Dej
150 g blødt smør
100 g sukker
2 æg
175 g mel
1 spsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
Glasur
75 g flormelis
2 spsk. kakao
15 g blødt smør
3 spsk. stærk kaffe
Appelsinsirup
4 spsk. honning
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
Fintstrimlet skal af 2 usprøjtede appelsiner
Hak chokoladen. Kog chokolade, sukker kakao og mælk op. Rør, til chokoladen er smeltet, og køl det af.
Dej: Pisk smør og sukker godt. Rør et æg i ad gangen. Tilsæt chokolademælken, mel, vaniljesukker og bagepulver. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form på ca. 1½ l. Bag kagen i den nederste del af ovnen 50-60 min. ved 175°. Vend kagen ud på rist.
Glasur: Pisk flormelis, kakao, smør og kaffe sammen. Hæld glasuren over kagen, mens den stadig er lun.
Appelsinsirup: Kog honning og appelsinsaft. Tilsæt appelsinskal og lad det simre, til det er karamelagtigt, 3-4 min. Fordel det over kagen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Appelsin-rosmarinkager
Hvid julekage
Fedtebrød
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)