Scones med kirsebær og mørk chokolade
Sprøde udenpå og bløde indeni – de her scones med kirsebær og mørk chokolade er en himmelsk kombination af sødt og syrligt.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam

45 min
8 stk
Scones med kirsebær og mørk chokolade:
100 g koldt smør
275 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ usprøjtet citron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
150 g kirsebær
50 g mørk chokolade
2 dl kærnemælk
Pensling og drys:
1 æg
1 knsp. salt
20 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde:
- Skær smørret i små tern, og sæt dem i fryseren i 10 minutter.
- Bland mel, flormelis, vaniljesukker, fintrevet citronskal, bagepulver og salt i en stor skål.
- Smuldr de kolde smørtern i mel-blandingen med hænderne – der må gerne være små stykker af smør i dejen.
- Udsten og skær bærrene i mindre stykker.
- Hak chokoladen groft.
- Hæld bær, chokolade og kærnemælk i dejen, og saml den hurtigt med hænderne uden at ælte.
- Tænd ovnen på 210° varmluft.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og klap den ud til en firkant med en højde på ca. 3 cm.
- Skær 8 scones med en skarp kniv.
Pensling og drys:
- Fordel sconesene på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og salt sammen med en gaffel i en kop, pensl sconesene med æggeblandingen, og drys med hasselnøddeflager.
- Bag dine scones gyldne i ovnen i 12-15 minutter, og servér dem lune og friskbagte, evt. med lidt koldt smør til.

Dessert & Kage