Scones med kirsebær og mørk chokolade

Sprøde udenpå og bløde indeni – de her scones med kirsebær og mørk chokolade er en himmelsk kombination af sødt og syrligt.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Scones med kirsebær og mørk chokolade
45 min
8 stk
Scones med kirsebær og mørk chokolade:
100 g koldt smør
275 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ usprøjtet citron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
150 g kirsebær
50 g mørk chokolade
2 dl kærnemælk
Pensling og drys:
1 æg
1 knsp. salt
20 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:

  1. Skær smørret i små tern, og sæt dem i fryseren i 10 minutter.
  2. Bland mel, flormelis, vaniljesukker, fintrevet citronskal, bagepulver og salt i en stor skål.
  3. Smuldr de kolde smørtern i mel-blandingen med hænderne – der må gerne være små stykker af smør i dejen.
  4. Udsten og skær bærrene i mindre stykker.
  5. Hak chokoladen groft.
  6. Hæld bær, chokolade og kærnemælk i dejen, og saml den hurtigt med hænderne uden at ælte.
  7. Tænd ovnen på 210° varmluft.
  8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og klap den ud til en firkant med en højde på ca. 3 cm.
  9. Skær 8 scones med en skarp kniv.

Pensling og drys:

  1. Fordel sconesene på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk æg og salt sammen med en gaffel i en kop, pensl sconesene med æggeblandingen, og drys med hasselnøddeflager.
  3. Bag dine scones gyldne i ovnen i 12-15 minutter, og servér dem lune og friskbagte, evt. med lidt koldt smør til.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.