Mandelkage med blommer

Saftig mandelkage med sødmefulde blommer og sprøde mandler – en skøn sensommerkage, der passer perfekt til kaffen.
Af
Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth
Mandelkage med blommer
45 min
12 personer
Mandelkage med blommer:
150 g smør
225 g sukker
4 æg
75 g mandelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
300 g blommer
75 g mandler
½ dl rørsukker
Flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160°.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Pisk sukker og æg til en luftig æggemasse med en elpisker.
  4. Rør mandel-mel i, og sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.
  5. Vend det smeltede smør i dejen, og hæld dejen i en smurt springform (Ø 24 cm).
  6. Skær blommerne i grove både.
  7. Hak mandlerne groft, og vend dem og blommer i rørsukker.
  8. Hæld det hele over kagen.
  9. Sæt kagen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter ved 160°.
  10. Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en strikkepind eller en gaffel ned i den.
  11. Afkøl kagen på en rist.
  12. Drys med flormelis, og servér evt. med flødeskum eller cremefraiche.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.