Chokoladekage med kerner, frø og peanuts

Chokoladekagen er supernem at bage, og så smager den fantastisk. Tøm ud i skabene, og brug de typer af kerner, frø og nødder, som du har på lager.
Af
Af Line Holt og Inge Skovdal. Foto: Maria Fabricius Tegner og Skovdal Nordic.
Chokoladekage med kerner, frø og peanuts

Opskrift på chokoladekage med kerner, frø og peanuts

(8 personer)

  • 200 g sirup
  • 2 æg
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g hørfrø
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3 spsk. Kakao
  • 1 dl æble- eller appelsinsaft
  • Peanuts
  • Rugflager
  • Mandelsplitter
  • 2 spsk. perlesukker

Pynt:

  • Frugt eller bær

Prøv også: Hjemmebag: 3 lækre kager med chokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180° varmluft. Pisk sirup og æg skummende. Tilsæt smeltet smør. Bland mel, græskarkerner, hørfrø, bagepulver, kakao og saft i.

Beklæd en springform med bagepapir, og hæld dejen i. Drys med peanuts, rugflager, mandelsplitter og perlesukker. Bag kagen i 30-40 minutter, og afkøl den.

Pynt med frugt og bær ved servering.

Prøv også: Nem chokoladekage med friske bær

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.