Opskrifter

Hjemmebag: 3 lækre kager med chokolade

Fredag, 12. marts 2021 Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Her får du opskrifterne på en svampet chokolade bradepandekage, brownie med hvid chokolade og krydrede chokoladekager. Kagerne bliver endnu bedre, hvis de får lov til at stå natten over.
3 kager med chokolade

Chokolade-bradepandekage

(20 stykker)

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl kærnemælk
  • 100 g mørk chokolade (70 %)

Glasur og pynt:

  • ½ dl kogende vand
  • 200 g flormelis
  • 30 g mørk chokolade

Prøv også: Hjemmebag: 3 klassiske franske fristelser

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200°. Smelt smørret, og rør det med sukkeret. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt imellem hvert æg. Vend mel, kakao, natron og bagepulver i dejen. Tilsæt kærnemælk, og rør det til en ensartet masse. Hak chokoladen fint, og vend den i. Hæld dejen i en smurt bradepande på 30 x 25 cm. Bag kagen i 20 minutter, og lad den afkøle.

Glasur og pynt: Rør vand og flormelis sammen til en tyk glasur, og hæld den over kagen. Pynt med groftrevet chokolade.

Prøv også: Hjemmebag: 3 lækre desserter med alkohol

Brownie med hvid chokolade

(20 små stykker)

  • 130 g smør
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 100 g hvid chokolade

Pynt:

  • 15 g pistacienødder

Prøv også: 3 lækre desserter med banan

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 175°. Smelt smørret, og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør det smeltede smør i sammen med appelsinskal. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen, og vend i dejen.

Hæld dejen i en lille bradepande på ca. 15 x 20 cm, der er foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 25 minutter. Pynt med finthakkede pistacienødder, og lad kagen køle af.

Prøv også: Chokoladekage med hindbærmousse

Krydrede chokoladekager

(5 stk.)

  • 100 g mandelmel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade, 70 %
  • 2 æg

Prøv også: Kaffe-nøddekage

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 175°. Rør mandelmelet sammen med sukker, nelliker, ingefær, vaniljepulver og kanel. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad, og vend massen i mandelmel-blandingen. Rør æggene i 1 ad gangen.

Fordel dejen i smurte forme med lidt sukkerdrys i (Ø ca. 8 cm), og bag dem i ovnen 35-45 minutter.

Prøv også: Rugboller med tranebær og chokolade