Chokoladekage med moccachinocreme
(6 pers.)
30 min. + 40 min. i ovnen
75 g smør
150 g sukker
175 g mel
25 g kartoffelmel
1 tsk. natron
2½ dl yoghurt
2 spsk. kakaopulver
50 g mørk chokolade
Creme
100 g smør
50 g lys chokolade
2 tsk. frysetørret kaffe
100 g flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk. flormelis
Smelt smørret og rør det med sukker, mel, kartoffelmel, natron, yoghurt, kaffe og kakao. Hak chokoladen groft og vend den i dejen. Hæld dejen i en smurt 12 x 18 cm bradepande og bag den ved 200° i 30 min. Smelt smør, chokolade og kaffe ved svag varme og rør det glat. Lad blandingen afkøle, til den er blød, men fast, og pisk sukker og æggeblommer i. Flæk kagen, læg den sammen med cremen og drys med flormelis.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Nøddekage
Chokoladekage med lavendel
Chokoladekage med blød creme og tørrede jordbær
Masser af chokoladekager
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)