Cremet romfromage med mandler og hindbærcoulis
Her får du opskriften på en skøn og lækker dessert, der kan spises hele året rundt. Romfromagen er et twist på den klassiske version med citron.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

5 t
4 personer
Romfromage
75 g mandler
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
3 dl mælk
3 dl piskefløde
¾-1 dl rom
Hindbærcoulis
250 g frosne hindbær
6 spsk. sukker
Fremgangsmåde
TIP: Hvis bærrene først mikses i blender, er de nemmere at gnide gennem sigten.
- Smut og hak mandlerne.
- Udblød husblassen 10 min. i rigelig koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst, til sukkeret ikke længere knaser.
- Kog mælken op sammen med de hakkede mandler.
- Hæld langsomt den kogende mælk i æggemassen, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige inden kogepunktet.
- Tag gryden fra varmen, tryk vandet af husblassen og smelt den i den varme creme.
- Tilsæt rom og stil cremen koldt, til den er halvstivnet. Vend rundt i cremen med en gummiskraber.
- Pisk fløden stiv og vend den i.
- Hæld desserten i en skål og stil den køligt 4-5 timer eller til næste dag.
- Pynt fromagen med flødeskum og hakkede mandler eller pistacienødder.
- Hindbærcoulis Bland hindbær og sukker og tø det op.
- Varm det kort tid i en gryde og gnid det gennem en sigte.

Dessert & Kage
Annes syrlige ymerfromage med rabarberkompot

Dessert & Kage