Annes syrlige ymerfromage med rabarberkompot

Her får du opskriften på en pragtfuld fromage lavet på ymer, der er serveret med en hjemmelavet omgang rabarberkompot.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Annes syrlige ymerfromage med rabarberkompot
1 t
4 personer
Ymerfromage
3 blade husblas
4 dl ymer eller tykmælk
5 spsk. rørsukker
½ citron
1½ dl piskefløde
Rabarberkompot
250 g rabarber
100 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Ymerfromage Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Pisk ymer og sukker, så sukkeret ikke knaser længere.
  3. Smelt husblas over vandbad og kom citronsaften i.
  4. Rør det i ymermassen og rør grundigt.
  5. Pisk fløden til skum og fold den i. Kom fromagen i små sylteglas og stil på køl.
  6. Rabarberkompot Skær rabarberne i 3 cm lange stykker og vend dem med sukker.
  7. Læg dem i et ildfast fad og dæk med alufolie. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 20 min., til rabarberne karamelliserer lidt.
  8. Smag evt. til med sukker og afkøl.
  9. Kom rabarberkompotten på toppen af fromagen ved servering.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.