Opskrifter

Cupcakes med nutella-topping

Mandag, 24. marts 2014af All Over Press
Uhm! Chokolade cupcakes med nutella-topping, så bliver det da ikke meget bedre!

Ingredienser til cupcakes med nutella-topping

100 g smør
2 æg
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
Evt. 1 usprøjtet citron
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
140 g mørk chokolade

Topping
50 g flødeost
225 g blødt smør
1 spsk. kakao
500 g sukker
3 tsk. kogende vand
5 spsk. Nutella

Cupcakes...

  • fik navnet, da de første kager blev bagt i små kopper.
  • Er toppet med creme eller glasur.
  • Kan bages i muffinsforme, men har en tykkere dej end
    muffins.

Fremgangsmåde til cupcakes med nutella-topping

Smelt smørret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig æggesnaps. Rør mælken i det smeltede smør og evt. fintrevet citronskal og rør det i æggemassen. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i æggemassen lidt ad gangen. Hak chokoladen og rør den i dejen. Fordel dejen til dine cupcakes i muffinsforme, der skal være fyldt ¾ op. Bag dine cupcakes 10 min. ved 200º, hvis de er små, og 10 min. ved 225º, hvis de er store. Tjek med en kødnål, om dine cupcakes er gennembagte.

Topping: Pisk flødesost og smør let og luftigt. Rør kakaoen i og rør godt. Bland sukker og vand og rør det i lidt ad gangen, rør Nutellaen i og rør til en jævn creme. Smør toppingen på dine cupcakes eller brug en sprøjtepose.

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Chokolademuffins
Chokolade-peanutsmuffins

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)