Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys
Disse nemme fastelavnsboller er fyldt med dejlig marmelade og toppet med lækker nøddedrys. En favorit hos både store og små!
Af
Af Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Annonce
2 t
12 stk
Fastelavnsboller
50 g gær
½ dl lunkent vand
2 dl kærnemælk
50 g smør
75 g sukker
1½ tsk. salt
Ca. 475 g hvedemel
Fyld og pynt
Ca. 1½ dl marmelade
1 æg til pensling
50 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt kærnemælk.
- Smelt smørret, og bland det med kærnemælk og gær.
- Tilsæt sukker, salt og det meste af melet.
- Ælt dejen, og tilsæt evt. mere mel, til dejen er blød og glat. Lad den hæve tildækket i 1 time.
- Form dejen til 12 boller, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
- Fyld og pynt Lav en fordybning i hver bolle, og fyld hullet med marmelade.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager.
- Lad bollerne hæve i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 180°, og bag bollerne i ca. 12 minutter.
- Lad dem køle lidt af på en bagerist, og servér dem lune.

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Dessert & Kage
Kæmpe fastelavnsbolle med marcipanfyld og flødeskum
Annonce