Ferskenparfait med jordbær og ferskensauce

Lækker ferskenparfait med ferskensauce og friske jordbær. Denne dessert er en sikker vinder i sommervarmen. Lav den om morgenen, så den er klar til aften.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Ferskenparfait med jordbær
1 t og 10 min
6 personer
Ferskenparfait
3 modne ferskner el. nektariner
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
2½ dl piskefløde
Revet skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. fersken- el. citruslikør (kan evt. udelades)
Tilbehør
500 g jordbær
2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

OBS: Isen skal stå på køl mindst 5-6 timer, inden den kan serveres.

  1. Skræl fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker.
  2. Kør dem til pure i blender og gem 1/3 til pynt.
  3. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk ferskenpureen i.
  4. Pisk fløden stiv og bland den i æggene sammen med citronskal og likør. Frys isen mindst 5-6 timer. Frys evt. i plastikkopper eller andre glas af plast.
  5. Skyl og nip jordbærrene, skær dem i skiver eller halve og drys dem med flormelis. Lad dem stå en times tid, til de safter.
  6. Klip kopperne op og tag isen ud og servér på tallerkener. Pynt med jordbær og ferskensauce.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.