Opskrifter
Ferskenparfait med jordbær og ferskensauce
Søndag, 14. juni 2009Opdateret 20 timer sidenaf Anne Skovgaard-Petersen
Lækker ferskenparfait med ferskensauce og friske jordbær. Denne dessert er en sikker vinder i sommervarmen. Lav den om morgenen, så den er klar til aften.

1 t og 10 min
6 personer
Ferskenparfait
3 modne ferskner el. nektariner
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
2½ dl piskefløde
Revet skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. fersken- el. citruslikør (kan evt. udelades)
Tilbehør
500 g jordbær
2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
OBS: Isen skal stå på køl mindst 5-6 timer, inden den kan serveres.
- Skræl fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker.
- Kør dem til pure i blender og gem 1/3 til pynt.
- Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk ferskenpureen i.
- Pisk fløden stiv og bland den i æggene sammen med citronskal og likør. Frys isen mindst 5-6 timer. Frys evt. i plastikkopper eller andre glas af plast.
- Skyl og nip jordbærrene, skær dem i skiver eller halve og drys dem med flormelis. Lad dem stå en times tid, til de safter.
- Klip kopperne op og tag isen ud og servér på tallerkener. Pynt med jordbær og ferskensauce.

Dessert & Kage
Ferskentærte med mandelcreme

Dessert & Kage
Ferskentrifli med ostecreme