Klassisk fløderand med hjemmelavet frugtsovs
Her får du opskriften på en lækker og delikat dessert, der måske kan bringe minderne frem? Desserten er nem at lave, og så kan den nydes hele året rundt.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger

20 min
4 personer
Fløderand
2 blade husblas
1½ dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 vaniljestang
3 spsk. sukker
Frugtsovs
200 g frosne bær, fx hindbær, jordbær el. rabarber
100 g sukker
Fremgangsmåde
OBS: Fløderanden skal stå på køl i 2-3 timer, inden den kan serveres.
- Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
- Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland kornene med sukker.
- Kog fløde og mælk sammen med den tomme vaniljestang og sluk for varmen.
- Smelt husblassen i den varme flødemasse og rør vaniljesukkeret i.
- Fordel flødemassen i små portionsskåle eller glas og stil dem på køl i 2-3 timer.
- Kog de frosne bær sammen med sukkeret, til det er som tynd sirup.
- Afkøl og servér til fløderanden.

Dessert & Kage
3 skønne sommerdesserter med rabarber

Dessert & Kage