Opskrifter

Karamelrand med frisk appelsinsalat og granatæble

Lørdag, 22. oktober 2011Opdateret 1. majaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en sød dessert, der kan bringe minderne frem. Denne karamelrand serveres med en frisk appelsinsalat og granatæblekerner.
1 t og 30 min
6 personer
Karamelrand
100 g sukker
1 spsk. vindrue­kerneolie
1 stang vanilje
5 dl fløde
6 æg
3 spsk. sukker
Appelsinsalat
4 appelsiner
1 granatæble

Fremgangsmåde

OBS: Kagen skal stå på køl i mindst 3 timer, inden den kan serveres.

  1. Smelt sukkeret i en gryde til en let, gylden karamel og hæld det i en randform eller bageform, så bunden er dækket.
  2. Pensl siderne af formen med vindruekerneolie.
  3. Kog fløden op med den flækkede vaniljestang og lad den småsimre i 10 min.
  4. Pisk æg og sukker sammen i en skål og rør den varme fløde i uden vaniljestangen.
  5. Hæld fløden i formen og stil den i en bradepande med kogende vand.
  6. Sæt bradepanden i ovnen ved 125° i 1 time, til fløden har sat sig, og stil den på køl i mindst 3 timer.
  7. Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinbådene fri af hinderne.
  8. Bank godt på granatæblet, halvér det og skrab kernerne ud.
  9. Bland kernerne med appelsinbåde og server karamelranden vendt ud på et fad sammen med appelsinsalaten.