Opskrifter

Fyldte chokolader til påske

Mandag, 21. marts 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Når påskefrokosten er overstået skal kaffen på bordet - og her er de fyldte chokolader i påskemotiv perfekte. Se her, hvordan du laver dem.

(30 stk.)

Det skal du bruge til fyldte chokolader formet som æg

1 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk. frysetørret kaffe
200 g sukker
300 g mørk chokolade

Prøv også: Fyldte chokolader med hindbær

Sådan laver du fyldte chokolader formet som æg

Varm fløden og den flækkede vaniljestang op til kogepunktet, rør kaffen i og tag den af varmen.
Smelt sukkeret til en gylden karamel i en tykbundet gryde, tag den af varmen og rør fløden i lidt ad gangen.
Stil karamellen til afkøling, hak chokoladen og smelt 2⁄3 af den over vandbad.
Tag den smeltede chokolade af varmen og rør resten af chokoladen i, til massen er glat og ensartet.
Hæld chokoladen i en chokoladeform til fyldte chokolader og bank blidt formen mod bordet, så eventuelle luftbobler fjernes.

Skal du bruge en chokoladeform? Her finder du et bredt udvalg. (link fjernet)

Hæld det overskydende chokolade tilbage i skålen, skrab chokoladeformens overflade ren og stil den i køleskabet i 10 min.
Fyld karamellen i chokoladeskallerne 2 mm fra kanten og stil dem på køl i 10 min.
Fyld chokolade over karamellen, så de lukkes helt, skrab overfladen ren og stil dem på køl i mindst 10 min.

Prøv også: Fyldte chokolader med orangetrøffel

Køb billigt køkkenudstyr

Find mere inspiration til påsken her

Lav en dejlig påskefrokost