Gammeldags æblekage med rasp og ribsgele

Gammeldags æblekage er en velkendt og elsket dessert fra det danske køkken. Denne version bliver portionsanrettet i glas med flødeskum på toppen.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Gammeldags æblekage med rasp og ribsgele
10 min
4 personer
Gammeldags æblekage
5 æbler, f.eks. belle de Boskoop
3 spsk. vand
1 dl sukker (til æblerne)
125 g rasp
1½ dl sukker (til raspen)
80 g smør
2½ dl piskefløde
Ribsgelé til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skræl og del æblerne.
  2. Kog dem i en gryde med vand og sukker under låg. Pas på, det ikke brænder på. Efter ca. 5 min. kan de moses.
  3. Bland sukker og rasp og steg det lysebrunt i smør.
  4. Læg æbler og rasp lagvis i en skål eller glas.
  5. Pisk forsigtigt fløden til skum og læg den øverst.
  6. Pynt med ribsgelé.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.