Svampet æble-nødde-kage

Skal der dybere aroma i dit bagværks smag og duft, kan du være sikker på, at nødder hjælper dig på vej.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Opskrift på svampet æble-nødde-kage

10 pers.

  • 5 æbler (ca. 450 g)
  • 60 g pekannødder
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 1¼ dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 1¼ dl smagsneutral olie
  • 250 g sukker
  • 170 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. salt
  • Lidt smør til formen

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Skræl æbler, og skær dem i små tern.

Hak nødder fint, f.eks. i en minihakker.

Smør springformens kanter og bund med smør, og drys et par spsk. af nøddeblandingen på. Ryst formen, så det fordeler sig.

Rør yoghurt med olie. Pisk sukker, farin og vaniljesukker i. Pisk æggene i, 1 ad gangen.

Bland de 2 slags mel med bagepulver og krydderier. Rør det med resten af dejen.

Byg kagen op i formen, så der er ca. 3 løse lag med skiftevis nødder, æbletern og dej. Slut af med et lag nødder.

Bag kagen i ca. 50 minutter. Lad den afkøle i formen på en bagerist.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.