Ingredienser til kage med svesker og cognac
250 g udstenede svesker
½ dl armagnac eller cognac
200 g smør
240 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Hak sveskerne groft og lad dem trække natten over i spiritus. Pisk smør og sukker luftigt og rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og fold det i æggemassen sammen med sveskerne og spiritusen, der ikke er opsuget i sveskerne. Kom dejen i en smurt form på ca. 1½ l og bag den ved 180° i 1 time. Tjek med en kødnål, om den er gennembagt.
Tip: Vælg en rigtig god slags svesker - de er jo centrale i kagen.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Hjerter af honning
Æble-valnøddekage
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...