Opskrifter
Gratis opskrift på verdens bedste vafler
Tirsdag, 2. maj 2017Opdateret 2. juniAf: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø, Tine
Disse vafler er i Norge kåret som verdens bedste vafler, så de må være værd at prøve! Få opskriften herunder og prøv dem allerede i dag.

Norge elsker vafler, og de har mange typer! De serveres på arbejdet om fredagen, de bliver tilberedt på bål og er med i madpakken. Og der kan blandes grovere mel i eller letkogte havregryn for at få sundere vafler. Selvfølgelig har Norge haft en konkurrence om de bedste vafler. Vinderen er helt klassisk, og vi har fået opskriften fra dem.
40 min
6 personer
Verdens bedste vafler
2 æg
1 dl sukker
2 dl kærnemælk
1½ dl vand
350 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. kardemomme
125 g smeltet smør
Fremgangsmåde
TIP: Hvis du er mere til tykke og luftige vafler, så kan du prøve vores opskrift på langtidshævede belgiske vafler.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør kærnemælk og vand i.
- Bland de tørre ingredienser.
- Rør melblandingen i væsken til en jævn dej uden klumper.
- Lad dejen hvile i ca. 15 min.
- Rør smeltet smør i og bag dine vafler.
- Servér dine vafler helt klassisk med sukker og syltetøj - eller som i Norge med en tyk creme fraiche 38%.

Opskrifter
Store vaffeldag: Sunde og søde vafler