Langtidshævede belgiske vafler til brunch

Belgiske vafler er højere, har mere smag, og er ekstra luftige, da de hæver med gær i stedet for bagepulver. De kan serveres til brunch med frisk frugt, eller senere på dagen med f.eks. banan og nutella eller chokolade. Vi bruger to typer sukker for at give smag fra brun farin og det sprøde fra perlesukker som smelter.
Fremgangsmåde
OBS: Dejen skal hæve +6 timer, men du kan sætte dem over aftenen inden.
- Rør gæren ud i mælken og pisk ægget og lidt af melet i.
- Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time.
- Rør brun farin, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser.
- Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer. Vælger du at lave dem aftenen inden så sæt dejen på køl.
- Slå nu dejen ned og stil den på køl i 1/2 - 1 time.
- Del dejen i 10 stykker og ælt 10 g perlesukker i hver.
- Lad dejstykkerne hæve i 1 time og steg derefter dejstykkerne i et vaffeljern i 4 min. Så får du gyldne og sprøde vafler. Husk, at belgiske vafler er højere og fyldigere, så de skal have lidt længere tid end de normale og muligvis lavere varme.
Steg dine vafler på en grillpande
Du kan godt lave vafler uden et vaffeljern. Tag grillpanden frem og giv den en smule smagsneutral olie. Steg vaflen et par minutter på hver side, indtil den er sprød og har fået farve. Tag vaflen op, tilsæt lidt olie og steg den anden side. Så får du nogle fine vafler.
