Hjemmelavet konfekt: Kaffetrøfler med espresso og chokolade

Det er hyggeligt at lave sin egen julekonfekt! Prøv disse skønne kaffetrøfler med espresso og chokolade - en lækker sammensætning af skønne smage.
Af
Louisa Lorang. Foto: Columbus Leth.
Kaffetrøfler med chokolade og espresso
Foto: Columbus Leth.
Annonce
1 t
40 stk
Ingredienser:
200 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
50 cl friskbrygget espresso
25 g blødt smør
1 knsp. salt
2 dl rent kakaopulver‌

Fremgangsmåde:

  1. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
  2. Varm fløden i en kasserolle til lige under kogepunktet, og tilsæt espresso.
  3. Hæld den varme kaffefløde over chokoladen i en tynd stråle og lidt ad gangen.
  4. Rør rundt, så chokoladen smelter.
  5. Rør smør i, og tilsæt salt.
  6. Rør rundt, til chokolademassen er glat og blank.
  7. Sæt massen på køl i ca. 30 minutter.
  8. Form den til små, rustikke klumper med en teske, og vend dem i kakao i en dyb tallerken.
  9. Sæt dem på køl indtil brug, og servér dem kolde.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.