Jordbærtærte med rosin og sherry
Tærtedej
125 g mel
60 g smør
40 g sukker
1 æg
Rosinfyld
100 g lyse rosiner
2 spsk. sherry
100 g smør
100 g sukker
25 g hvedemel
2 æg
75 g mørk chokolade
300 g jordbær
½ dl jordbærsaft
1 blad. husblas
1 spsk. mandelsplitter
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Kom rosinerne i en skål, hæld sherryen over og lad dem trække i mindst en time og gerne længere. Hak mel, sukker og smør sammen til en smulder dej og saml den med ægget. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud og beklæd en smurt, 24 cm tærteform med den. Blend rosiner, smør, sukker og hvedemel sammen og bland æggene i et ad gangen. Hæld rosinmassen i tærtebunden og bag den ved 175º i 20 min. Hak chokoladen, kom den over den varme tærte og lad den afkøle. Skyl og halver jordbærrene og fordel dem over kagen. Udblød husblassen, smelt den og rør den ud i jordbærsaften. Fordel saften over jordbærrene, når den begynder at tykne, drys med mandelsplitter og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Bagt rabarber-ostekage
Jordbærkage med lemoncurd
Mandelkage med sommerbær
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)