Kanel-smørkage
Ingredienser til kanel-smørkage
(24 stk.)
25 g gær
25 g smør
2½ dl mælk
1¼ dl kvark
½ sammenpisket æg
50 g rørsukker
1 nip salt
½ tsk. kardemomme
400 g hvedemel
Fyld
3 spsk. blødt smør
3 spsk. rørsukker
1½ tsk. kanel
75 g marcipan
Pynt
½ æg
1 spsk. perlesukker
1 spsk. mandelflager
Fremgangsmåde
Smelt smørret. Rør mælk og kvark i og rør gæren ud i blandingen. Rør æg, sukker, kardemomme, salt og det meste af melet i og ælt til en smidig dej, tilsæt evt. resten af melet. Lad dejen hæve ca. 30 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to dele. Rul hver del ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm. Fordel smør, sukker, kanel og revet marcipan over dejen og rul sammen til en roulade. Skær hver rulle i 12 stk. og sæt dem i en beklædt form (ca. 25 x 35 cm) med skærefladen op. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med sukker og mandelflager. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 20 min. og lad den afkøle.
Har du ikke en form i den størrelse, kan du bage kanel-smørkagen i to runde forme på ca. 22 cm.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: All Over Press
Find flere opskrifter her...
Rosenbrød
Mormors smørboller