Opskrifter

Nostalgisk opskrift: Klassisk karamelrand

Lørdag, 31. marts 2012Opdateret 13 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Elsker du god mormor-mad? Så får du her opskriften på en skøn klassiker - karamelrand! Desserten kan spises og nydes året rundt.
1 t og 30 min
6 personer
Karamelrand
175 g sukker
1 dl kogende vand
3 æg
4 æggeblommer
1 vaniljestang
4 spsk. sukker
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde
Sovs
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Smelt sukkeret på en pande til karamel.
  2. Kom forsigtigt kogende vand ved og rør, til det er opløst.
  3. Varm en randform i ovnen, så den bare er lun.
  4. Kom karamelsovsen i formen og lad den sætte sig fast. Hæld det overskydende tilbage i en skål.
  5. Pisk æg og blommer med kornene fra vaniljestangen og sukker.
  6. Bring mælk og fløde i kog, vend det i æggene.
  7. Hæld massen i den karamelliserede form.
  8. Bag i vandbad ved 150° i 50-60 min., til æggemassen føles fast. Afkøles fuldstændig.
  9. Pisk fløden til sovsen og smag til med den kolde karamellage.
  10. Vend randen ud og server med flødeskum.