Opskrifter
Lækre karamelsnitter med knas og chokoladeovertræk
Fredag, 29. juli 2022Opdateret 9 timer sidenAf Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner
Her får du opskriften på en lækker og nem kiksekage med sødt karamelfyld og mørkt chokoladeovertræk. Perfekt til at stille den søde sult.

1 t
12 personer
Kiksebund
125g smør
80g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
180g hvedemel
Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk, 397g
2 spsk. lys sirup
40g smør
40g kokosmel
60g saltede peanuts
Overtræk
150g mørk chokolade
1½ dl cornflakes
1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Kiksebund Pisk smør, farin, vaniljesukker og salt til en cremet masse. Rør mel i.
- Tryk kiksemassen godt ud i bunden af et lille ovnfast fad (ca. 18 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
- Stil kiksebunden køligt i 20 minutter.
- Varm ovnen op til 175° varmluft (forbered karamelfyldet imens).
- Karamelfyld Opvarm kondenseret mælk, sirup og smør i en gryde til kogepunktet.
- Lad det koge ind til en gylden karamel ved middel varme i ca. 10 minutter. Bland kokosmel i.
- Fordel karamelfyldet på kiksebunden, tryk peanuts fast i overfladen, og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad den afkøle helt.
- Overtræk Smelt chokoladen over vandbad.
- Rør knuste cornflakes i, og overtræk den afkølede kage.
- Drys flagesalt over, mens overtrækket stadig er flydende, og skær kagen ud i portionsstykker, når overtrækket har sat sig.

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel

Dessert & Kage
Smagfulde jordbærsnitter med crumble-top