Kiksekage med tranebær, limeskal og hvid chokolade
En skøn kiksekage, hvor limeskallen tager toppen af den lidt voldsomme chokolade. En lækker dessert at servere for gæster.
Af
Af: af Kristina Marckmann

Lækker kiksekage med lime og tranebær.
Foto: Carina Krüger
Annonce
30 min
8 personer
Kiksekage
50 g soltørrede tranebær
1 usprøjtet lime
150 g smør
300 g hakket, mørk chokolade
75 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
16 firkantede vaniljekiks
25 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
OBS: Kagen skal stå på køl natten over.
- Hak tranebærrene og riv limeskallen fint.
- Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og tilsæt chokoladen, rør til den er helt smeltet.
- Rør flormelis, tranebær, limeskal og æggeblommer i den lune chokoladeblanding.
- Beklæd en aflang brødform, ca. 1 l, med plastfilm.
- Hæld et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden og et lag kiks hen over - forsæt til der er i alt 4 lag kiks.
- Slut af med et lag chokolade.
- Stil din kiksekage tildækket i køleskabet til næste dag.
- Vend den kolde kiksekage ud på et fad og dekorer med smeltet, hvid chokolade.

Dessert & Kage
Chokoladekiks uden sukker

Dessert & Kage
Kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk
Annonce








