Kiksekage med tranebær, limeskal og hvid chokolade

En skøn kiksekage, hvor limeskallen tager toppen af den lidt voldsomme chokolade. En lækker dessert at servere for gæster.
Af
Af: af Kristina Marckmann
Kiksekage med lime og tranebær

Lækker kiksekage med lime og tranebær.

Foto: Carina Krüger
Annonce
30 min
8 personer
Kiksekage
50 g soltørrede tranebær
1 usprøjtet lime
150 g smør
300 g hakket, mørk chokolade
75 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
16 firkantede vaniljekiks
25 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

OBS: Kagen skal stå på køl natten over.

  1. Hak tranebærrene og riv limeskallen fint.
  2. Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og tilsæt chokoladen, rør til den er helt smeltet.
  3. Rør flormelis, tranebær, limeskal og æggeblommer i den lune chokoladeblanding.
  4. Beklæd en aflang brødform, ca. 1 l, med plastfilm.
  5. Hæld et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden og et lag kiks hen over - forsæt til der er i alt 4 lag kiks.
  6. Slut af med et lag chokolade.
  7. Stil din kiksekage tildækket i køleskabet til næste dag.
  8. Vend den kolde kiksekage ud på et fad og dekorer med smeltet, hvid chokolade.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.