Opskrifter
Kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk
Fredag, 9. september 2022Opdateret I gårAf Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Kombinationen af sprøde kiks og sød chokolade er vidunderlig. Men hvem siger, at en kiksekage altid skal være klassisk? Prøv med denne luksus udgave.

1 t og 30 min
10 personer
Kiksekage
300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk
40 g smør
Sandkageform, ca. 25 cm lang
Kiks
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
35 g mandelmel
180 g hvedemel + lidt til bordet
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk. vand
Fremgangsmåde
OBS: Kagen skal stå på køl i mindst 4 timer.
- Hjemmebagte kiks Pisk flormelis, vaniljesukker og smør sammen. Rør mandelmel i.
- Bland hvedemel, bage-pulver og salt, og si det i smørmassen.
- Saml hurtigt dejen med vand, og lad den hvile indpakket i køleskabet i 1 time.
- Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til en firkant på ca. 25 x 20 cm.
- Skær firkanten ud til 3 bånd på den lange led, så det passer nogenlunde med, at hvert bånd er lidt kortere og lidt smallere end din form.
- Bag kiksene gyldne i ovnen i ca. 12 minutter, og lad dem afkøle helt på en bagerist.
- Kiksekage Hak chokoladen, og opvarm den i kondenseret mælk i en gryde ved svag varme.
- Rør jævnligt rundt, til chokoladen er smeltet. Bland smør i, og rør massen ensartet.
- Beklæd sandkageformen med husholdningsfilm.
- Dæk bunden med et lag chokolade, og læg en kiksebjælke ovenpå.
- Fortsæt med at bygge kagen op, og lad det øverste lag være chokolade.
- Stil kagen i køle-skabet i mindst 4 timer, men vend den gerne ud af formen og skær den i skiver allerede efter 30 minutter, så massen ikke er blevet helt stiv endnu.
Dessert & Kage
Klassisk kiksekage med mørk chokolade og appelsin

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel