Klassisk marmorkage med kakao og mørk chokolade

Marmorkage er gået i glemmebogen og forsvundet i mængden af cheesecakes, cupcakes og andre fine og pyntede kager. Men der er intet som et stykke lækkert marmorkage!
Af
af Helle Brønnum Carlsen og Kristina Marckmann
Klassisk marmorkage med kakao og mørk chokolade
1 t og 20 min
16 personer
Marmorkage
200 g smør
225 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 spsk. kakao
50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukkeret i.
  2. Tilsæt æggene og rør det hele godt sammen.
  3. Bland bagepulver og mel og rør det i dejen skiftevis med fløde eller mælk.
  4. Tag 1/3 af dejen til din marmorkage fra og rør kakao og hakket chokolade i.
  5. Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform.
  6. Kom den mørke dej herpå og herover resten af den lyse dej.
  7. Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres.
  8. Bag din marmorkage ved 175° i godt 1 time.
  9. Lad den færdigbagte marmorkage køle helt af, inden du serverer den.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.