Opskrifter

Klassisk marmorkage med kakao og mørk chokolade

Mandag, 14. oktober 2013Opdateret 23. majaf Helle Brønnum Carlsen og Kristina Marckmann
Marmorkage er gået i glemmebogen og forsvundet i mængden af cheesecakes, cupcakes og andre fine og pyntede kager. Men der er intet som et stykke lækkert marmorkage!
1 t og 20 min
16 personer
Marmorkage
200 g smør
225 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 spsk. kakao
50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukkeret i.
  2. Tilsæt æggene og rør det hele godt sammen.
  3. Bland bagepulver og mel og rør det i dejen skiftevis med fløde eller mælk.
  4. Tag 1/3 af dejen til din marmorkage fra og rør kakao og hakket chokolade i.
  5. Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform.
  6. Kom den mørke dej herpå og herover resten af den lyse dej.
  7. Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres.
  8. Bag din marmorkage ved 175° i godt 1 time.
  9. Lad den færdigbagte marmorkage køle helt af, inden du serverer den.