Opskrifter
Klassisk marmorkage med kakao og mørk chokolade
Mandag, 14. oktober 2013Opdateret 23. majaf Helle Brønnum Carlsen og Kristina Marckmann
Marmorkage er gået i glemmebogen og forsvundet i mængden af cheesecakes, cupcakes og andre fine og pyntede kager. Men der er intet som et stykke lækkert marmorkage!

1 t og 20 min
16 personer
Marmorkage
200 g smør
225 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 spsk. kakao
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukkeret i.
- Tilsæt æggene og rør det hele godt sammen.
- Bland bagepulver og mel og rør det i dejen skiftevis med fløde eller mælk.
- Tag 1/3 af dejen til din marmorkage fra og rør kakao og hakket chokolade i.
- Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform.
- Kom den mørke dej herpå og herover resten af den lyse dej.
- Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres.
- Bag din marmorkage ved 175° i godt 1 time.
- Lad den færdigbagte marmorkage køle helt af, inden du serverer den.

Dessert & Kage
Opskrifter på kage: 17 slags form- og skærekager

Dessert & Kage
Sandkage med chokolade og hasselnødder