Dejlig sandkage med chokolade og hasselnødder

Mmm... Denne sandkage er ekstra lækker af to simple årsager: Chokolade og hasselnødder. I selve kagen. Mums!
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.
Dejlig sandkage med chokolade og hasselnødder
1 t og 10 min
1 stk
Sandkage med chokolade og hasselnødder
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
Glasur
1 spsk. smør
1 spsk. mælk
2 spsk. flormelis
50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen til 180°.
  2. Bred nødderne ud på en plade og brun dem i ovnen i 7-8 min.
  3. Lad dem køle af og gnub evt. løst skind af.
  4. Tag 8 nødder fra til pynt og hak resten groft.
  5. Hak chokoladen groft.
  6. Smør en stor randform/springform el. 1½-liters brødform med lidt af det bløde smør.
  7. Rør resten af smørret og sukker godt og længe til en luftig creme.
  8. Rør æggene i et ad gangen. Hvis dejen begynder at skille, kan du røre lidt af melet i.
  9. Rør melet i dejen og vend til sidst nødder og chokolade i.
  10. Kom dejen i formen.
  11. Bag kagen ved 180° i ca. 45 minutter. Prik i kagen med en tandstik. Hænger der dej ved, skal den bage længere.
  12. Lad kagen køle af i formen og vend den forsigtigt ud.
  13. Glasur Varm smør, mælk og flormelis op i en kasserolle.
  14. Hak chokoladen og smelt den i den varme blanding.
  15. Rør glasuren sammen og kom den på toppen af kagen.
  16. Flæk nødderne, du tog fra, og pynt med dem på toppen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.