Opskrifter
Hjemmelavet koldskål med jordbær-rabarberkompot
Fredag, 17. juli 2009Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Denne koldskål er lavet med gammeldags kærnemælk og æggeblommer, og så er den serveret med en dejlig hjemmelavet jordbær-rabarberkompot. Mums!

10 min
4 personer
Hjemmelavet koldskål
½ l tykmælk
½ l gammeldags kærnemælk
3 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl rørsukker
½ stang vanilje
Reven skal af 1 usprøjtet citron
Kompot
200 g jordbær
100 g rabarber
Den tomme stang vanilje
100 g sukker
Tilbehør
150 g kammerjunkere
Fremgangsmåde
- Begynd med at lave din kompot. Kom skyllede jordbær og rabarberstykker i gryde, dækkes med sukker og tom vaniljestang.
- Bring langsomt i kog ved svag varme i 10 min. Sluk og afkøl.
- Pisk æggeblommer med rørsukker, til det er skummende.
- Rør vaniljekorn og citronskal i og fold tykmælk og kærnemælk i, så det stadig skummer let.
- Server med kompot og kammerjunkere.

Hjemmebag
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt

Dessert & Kage
Tiramisu med jordbær og appelsin