Opskrifter
Panna cotta med karamelliserede appelsiner
Lørdag, 24. august 2013Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Panna cotta er en skøn italiensk dessert. Her er den serveret i små glas sammen med lækre karamelliserede appelsiner. Velbekomme!

35 min
6 personer
Panna cotta
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl tyk, græsk yoghurt
Karamelliserede appelsiner
4 appelsiner
1 dl tør dessertvin (marsala eller sherry)
2 dl vand
4 spsk. sukker
1 kanelstang
½ vaniljestang
Pynt
Mynte
Fremgangsmåde
- Udblød husblas i koldt vand.
- Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk.
- Smelt husblassen i den kogende, varme væske. Rør godt.
- Rør yoghurten i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme. Stivner i køleskabet på 2 timer.
- Karamelliserede appelsiner Skræl appelsinerne helt ind forbi den hvide hinde.
- Bring vin, vand, sukker, kanelstang, vaniljestang og -korn i kog.
- Læg appelsinerne i lagen og læg lå på. Hæld jævnligt lagen over, til appelsinerne karamelliserer.
- Serveres lune eller kolde med kold pannacotta.
- Pynt med mynte.

Dessert & Kage
Appelsintærter med mandler

Dessert & Kage
Sommerlig panna cotta med rom-marinerede rabarber