Panna cotta med karamelliserede appelsiner

Panna cotta er en skøn italiensk dessert. Her er den serveret i små glas sammen med lækre karamelliserede appelsiner. Velbekomme!
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Panna cotta med karamelliserede appelsiner
Annonce
35 min
6 personer
Panna cotta
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl tyk, græsk yoghurt
Karamelliserede appelsiner
4 appelsiner
1 dl tør dessertvin (marsala eller sherry)
2 dl vand
4 spsk. sukker
1 kanelstang
½ vaniljestang
Pynt
Mynte

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk.
  3. Smelt husblassen i den kogende, varme væske. Rør godt.
  4. Rør yoghurten i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme. Stivner i køleskabet på 2 timer.
  5. Karamelliserede appelsiner Skræl appelsinerne helt ind forbi den hvide hinde.
  6. Bring vin, vand, sukker, kanelstang, vaniljestang og -korn i kog.
  7. Læg appelsinerne i lagen og læg lå på. Hæld jævnligt lagen over, til appelsinerne karamelliserer.
  8. Serveres lune eller kolde med kold pannacotta.
  9. Pynt med mynte.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.