Opskrifter

Panna cotta med karamelliserede appelsiner

Lørdag, 24. august 2013Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Panna cotta er en skøn italiensk dessert. Her er den serveret i små glas sammen med lækre karamelliserede appelsiner. Velbekomme!
35 min
6 personer
Panna cotta
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl tyk, græsk yoghurt
Karamelliserede appelsiner
4 appelsiner
1 dl tør dessertvin (marsala eller sherry)
2 dl vand
4 spsk. sukker
1 kanelstang
½ vaniljestang
Pynt
Mynte

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk.
  3. Smelt husblassen i den kogende, varme væske. Rør godt.
  4. Rør yoghurten i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme. Stivner i køleskabet på 2 timer.
  5. Karamelliserede appelsiner Skræl appelsinerne helt ind forbi den hvide hinde.
  6. Bring vin, vand, sukker, kanelstang, vaniljestang og -korn i kog.
  7. Læg appelsinerne i lagen og læg lå på. Hæld jævnligt lagen over, til appelsinerne karamelliserer.
  8. Serveres lune eller kolde med kold pannacotta.
  9. Pynt med mynte.