Lækker og cremet hindbær-cheesecake i bradepande
Denne hindbær-cheesecake kræver ikke meget arbejde fra din side - og så smager den helt fantastisk! Prøv den næste gang, du får gæster til middag.
Af
af Christine Bille Nielsen, foto: Carina Krüger

3 t og 20 min
16 stk
Bund
300 g fuldkornskiks
75 g farin
1 tsk. lakridspulver el. kanel
150 g smør
Hindbær-cheesecake creme
6 blade gelatine
375 g hindbær
600 g flødeost naturel
150 g græsk yoghurt
225 g flormelis
Pynt
1½ blade husblas
1 dl hindbærpuré (er taget fra tidligere)
25 g sukker
125 g friske hindbær
Fremgangsmåde
- Bund Blend kiks og farin i foodprocessor eller minihakker, til det hele er helt smuldret og findelt.
- Smelt smørret og hæld det i kikseblandingen, mens du blender.
- Kom kiksemassen i bunden af en bradepande 25 x 30 cm i diameter og tryk massen godt sammen til en kompakt kagebund.
- Lad den sætte sig i køleskabet, mens du laver cremen.
- Hindbær-cheesecake creme Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 min.
- Kog hindbærrene hurtigt op og blend dem. Sigt hindbærpuréen. Tag 1 dl puré fra til pynt.
- Kram vandet ud af husblassen og smelt den i resten af den varme hindbærpuré.
- Pisk flødeosten let sammen med yoghurt og flormelis.
- Pisk hindbærpuréen i cremen.
- Hæld cremen på kiksebunden og lad den sætte sig ca. 2-3 timer i køleskabet.
- Pynt Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min.
- Varm hindbærpuréen op med sukker.
- Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme puré. Lad den køle af, til den tykner, og rør i den af og til.
- Skær kagen ud i det ønskede antal.
- Sæt 1 tsk. gelé på midten af hvert stykke kage og 1-2 friske hindbær ovenpå.

Dessert & Kage
Cheesecake med risalamande og kirsebærgele

Dessert & Kage