Opskrifter
Smagfulde jordbærsnitter med crumble-top
Lørdag, 17. august 2019Opdateret 6 timer sidenAf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Jordbærsnitter med crumble-top er hjemmebag, når det er bedst. De kolde snitter er dejlige at få til eftermiddagskaffen i sommervarmen.

1 t
16 stk
Jordbærsnitter
125 g blødt smør
150 g hvedemel
1 spsk. sukker
1 spsk. piskefløde
150 g jordbær
2 spsk. sukker
125 g hvedemel
125 g sukker
100 g smør
Fremgangsmåde
TIP: Sæt evt. kagen på køl, inden den skæres ud, så er den nemmere at skære ud.
- Hak smør, mel og sukker sammen, saml dejen med fløde og rul den ud mellem to stykker bagepapir i 3 mm tykkelse.
- Bag bunden ved 175° i 15 min. og lad den afkøle.
- Skyl jordbærrene, skær dem i kvarte og drys med sukker.
- Bland mel og sukker og hak smørret i til en usammenhængende smuldredej.
- Fordel jordbærrene over den bagte bund og dæk med smuldredejen.
- Bag kagen i yderligere 35 min. ved 175°, til den er gylden, og lad den afkøle helt.
- Skær den kolde kage ud i snitter og servér.

Dessert & Kage
Tiramisu med jordbær og appelsin

Dessert & Kage
Hvid chokoladebrownie med jordbærcreme