Opskrifter

Lækre rouladesnitter med fyld af jordbærskum

Lørdag, 28. juli 2018Opdateret 26. majaf Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Carina Krüger.
Det søde brød, som vi kender fra rouladen, serveres her som snitter sammen med lækkert jordbærskum og glasur på toppen.
35 min
12 stk
Rouladesnitter med jordbærskum
3 æg
125 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
Ca. 300 g jordbær
1 dl flormelis
3 blade husblas
250 g mascarpone
2 dl piskefløde
Glasur
Flormelis
Jordbærsaft

Fremgangsmåde

OBS: Kagen skal stå på køl i mindst 2 timer, inden den serveres.

  1. Skyl og skær bærrene i små stykker, drys dem med flormelis og lad dem trække.
  2. Pisk æg og sukker skummende og luftigt.
  3. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i dejen og vend det forsigtigt sammen.
  4. Smør dejen ud til ca. 30 x 35 cm på et stykke bagepapir.
  5. Bag dejen i ca. 8 min. ved 200º.
  6. Vend rouladen ud på et stykke bagepapir, træk papiret af og læg et viskestykke over.
  7. Læg husblassen i blød i koldt vand 5 min. og smelt den over vandbad.
  8. Rør lidt af jordbærsaften i den smeltede husblas og rør det sammen med bærrene.
  9. Pisk mascarpone og piskefløde sammen til en tyk og luftig creme.
  10. Vend bærrene i flødecremen og pisk den igen luftig.
  11. Skær kagen i 3 lige brede baner. Læg den ene i en bradepande og sæt en rugbrødsform eller lignende på hver side.
  12. Kom halvdelen af jordbærcremen på, læg en bane kage ovenpå, resten af cremen og slut af med kage.
  13. Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer.
  14. Rør en glasur af flormelis og jordbærsaft og smør det på kagen.
  15. Skær kagen i snitter.