Opskrifter
Lækre rouladesnitter med fyld af jordbærskum
Lørdag, 28. juli 2018Opdateret 26. majaf Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Carina Krüger.
Det søde brød, som vi kender fra rouladen, serveres her som snitter sammen med lækkert jordbærskum og glasur på toppen.

35 min
12 stk
Rouladesnitter med jordbærskum
3 æg
125 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
Ca. 300 g jordbær
1 dl flormelis
3 blade husblas
250 g mascarpone
2 dl piskefløde
Glasur
Flormelis
Jordbærsaft
Fremgangsmåde
OBS: Kagen skal stå på køl i mindst 2 timer, inden den serveres.
- Skyl og skær bærrene i små stykker, drys dem med flormelis og lad dem trække.
- Pisk æg og sukker skummende og luftigt.
- Sigt hvedemel og hjortetaksalt i dejen og vend det forsigtigt sammen.
- Smør dejen ud til ca. 30 x 35 cm på et stykke bagepapir.
- Bag dejen i ca. 8 min. ved 200º.
- Vend rouladen ud på et stykke bagepapir, træk papiret af og læg et viskestykke over.
- Læg husblassen i blød i koldt vand 5 min. og smelt den over vandbad.
- Rør lidt af jordbærsaften i den smeltede husblas og rør det sammen med bærrene.
- Pisk mascarpone og piskefløde sammen til en tyk og luftig creme.
- Vend bærrene i flødecremen og pisk den igen luftig.
- Skær kagen i 3 lige brede baner. Læg den ene i en bradepande og sæt en rugbrødsform eller lignende på hver side.
- Kom halvdelen af jordbærcremen på, læg en bane kage ovenpå, resten af cremen og slut af med kage.
- Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer.
- Rør en glasur af flormelis og jordbærsaft og smør det på kagen.
- Skær kagen i snitter.

Dessert & Kage
Æblesnitter med ingefær og havtorn

Dessert & Kage
Citronroulade med lemoncurd og brændt marengs