Opskrifter
Citronroulade med lemoncurd og brændt marengs
Fredag, 2. maj 2025Opdateret I gårAf Louisa Lorang Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på en frisk og syrlig citronroulade med cremet lemoncurd – en forårsfavorit med masser af smag!

35 min
6 personer
Citronroulade med lemoncurd
3 æg
200 g sukker
140 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
½ dl piskefløde
100 g sukker (drys)
200 g lemoncurd
Marengs
1 æggehvide
1 dl sukker
½ tsk. lys eddike
En sprøjtepose, gerne med stjernetylle
En cremebrulé-brænder
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 210° varmluft.
- Pisk æg og 200 g sukker lyst og luftigt i en skål.
- Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Tilsæt fløde.
- Smør dejen ud på bagepapir i en bradepande (ca. 30 x 40 cm).
- Bag bunden midt i den varme ovn i 5-7 minutter.
- Drys et opvredet viskestykke med 100 g sukker.
- Vend den varme rouladebund over på viskestykket, og træk forsigtigt bagepapiret af.
- Smør straks bunden med lemoncurd, og rul den sammen.
- Læg den med lukningen nedad, og lad den køle af.
- Marengs Pisk æggehvide og sukker til marengs i en skål.
- Pisk en smule eddike i.
- Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med tylle.
- Sprøjt marengs på rouladen, og brænd den let med en cremebrulé-brænder.
- Servér straks.

Dessert & Kage
Portionsanrettet cheesecake med lemoncurd

Dessert & Kage
Roulade med nyplukkede jordbær