Lav din egen rabarberkompot på ingen tid

Det er svært at sige sommer uden rabarber! Den friske og syrlige grøntsag er særlig god i en kompot, der både kan bruges på morgenmad eller dessert.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Lav din egen rabarberkompot på ingen tid
20 min
Rabarberkompot
1 bdt. vinrabarber (renset vægt ca. 400 g)
150 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang + den tomme skal

Fremgangsmåde

  1. Skær bladene af rabarberstilkene. Kasser bladene (de er giftige).
  2. Skær de skyllede stængler i 2 cm stykker og kom dem i en gryde i med sukker og vaniljekorn og den tomme vaniljeskal.
  3. Sæt over svag varme, evt. med ½ dl vand i bunden. Småkoges i 5-8 min., til rabarberen er blød, med ikke helt udsmattet.
  4. Man kan alternativt dampe rabarberen i ovnen ved 180° under alufolie i ca. 15 min.
  5. Afkøles og hældes i beholdere.
  6. Hvis rabarberen skal bruges inden for 1-2 uger, kan den snildt holde i køleskabet - ellers fryses den ned i mindre portioner. Den er anvendelig i mange desserter og til morgenmaden, så lav gerne mange portioner, mens oxalsyren stadig er lav.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.