Annonce

Frisk og læskende rabarberlemonade på ingen tid

Frisk rabarberlemonade er en læskende og let syrlig drik – perfekt til varme dage og som et farverigt indslag på sommerbordet.
Af
Af Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Frisk rabarberlemonade
Annonce
30 min
1 liter
Rabarberlemonade
300 g rabarber
350 g sukker
5 dl vand
4 citroner
Til servering
1 usprøjtet citron
Evt. rabarber (stilkene) til pynt
Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i små stykker.
  2. Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter.
  3. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag.
  4. Sigt rabarbersaften.
  5. Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
  6. Hæld rabarberlemonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.
  7. Servering Skær citronen i skiver.
  8. Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlemonaden over.
  9. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.
  10. Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.