Frisk og læskende rabarberlemonade på ingen tid

Tirsdag, 20. maj 2025Opdateret I gårAf Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Frisk rabarberlemonade er en læskende og let syrlig drik – perfekt til varme dage og som et farverigt indslag på sommerbordet.
30 min
1 liter
Rabarberlemonade
300 g rabarber
350 g sukker
5 dl vand
4 citroner
Til servering
1 usprøjtet citron
Evt. rabarber (stilkene) til pynt
Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i små stykker.
  2. Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter.
  3. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag.
  4. Sigt rabarbersaften.
  5. Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
  6. Hæld rabarberlemonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.
  7. Servering Skær citronen i skiver.
  8. Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlemonaden over.
  9. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.
  10. Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.