Klassisk marmorkage med kakao og mørk chokolade
Marmorkage er gået i glemmebogen og forsvundet i mængden af cheesecakes, cupcakes og andre fine og pyntede kager. Men der er intet som et stykke lækkert marmorkage!
Af
af Helle Brønnum Carlsen og Kristina Marckmann

Klassisk marmorkage med kakao og mørk chokolade
Foto: Carina Krüger
Annonce
1 t og 20 min
16 personer
Marmorkage
200 g smør
225 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 spsk. kakao
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukkeret i.
- Tilsæt æggene og rør det hele godt sammen.
- Bland bagepulver og mel og rør det i dejen skiftevis med fløde eller mælk.
- Tag 1/3 af dejen til din marmorkage fra og rør kakao og hakket chokolade i.
- Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform.
- Kom den mørke dej herpå og herover resten af den lyse dej.
- Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres.
- Bag din marmorkage ved 175° i godt 1 time.
- Lad den færdigbagte marmorkage køle helt af, inden du serverer den.

Dessert & Kage| Galleri
Opskrifter på kage: 17 slags form- og skærekager

Dessert & Kage
Dejlig sandkage med chokolade og hasselnødder
Annonce








