Nem ymerfromage med vanilje og søde æbler

Denne ymerfromage tager ingen tid at lave, og så smager den skønt af vanilje og æbler. Her er den serveret i små glas og toppet med syltet frugt.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Nem ymerfromage med vanilje og søde æbler
25 min
4 personer
Ymerfromage med vanilje
2 blade husblas
2½ dl ymer
½ vaniljestang
2 spsk. rørsukker
1 æble
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

TIP: Gem den tomme vaniljestang i et glas med sukker, blend det til vaniljesukker, når du har samlet nogle stykker.

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
  2. Smelt den over vandbad og rør den op med 1 tsk. ymer, så den bliver lidt koldere.
  3. Pisk den smeltede husblas i resten af ymeren.
  4. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i rørsukkeret.
  5. Skræl og riv æblet.
  6. Kom rørsukker og det revne æble i ymeren.
  7. Pisk fløden til skum og vend den i ymeren.
  8. Hæld fromagen i små forme eller glas og servér med syltede frugter.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.