Nem ymerfromage med vanilje og søde æbler
Denne ymerfromage tager ingen tid at lave, og så smager den skønt af vanilje og æbler. Her er den serveret i små glas og toppet med syltet frugt.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

25 min
4 personer
Ymerfromage med vanilje
2 blade husblas
2½ dl ymer
½ vaniljestang
2 spsk. rørsukker
1 æble
1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
TIP: Gem den tomme vaniljestang i et glas med sukker, blend det til vaniljesukker, når du har samlet nogle stykker.
- Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
- Smelt den over vandbad og rør den op med 1 tsk. ymer, så den bliver lidt koldere.
- Pisk den smeltede husblas i resten af ymeren.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i rørsukkeret.
- Skræl og riv æblet.
- Kom rørsukker og det revne æble i ymeren.
- Pisk fløden til skum og vend den i ymeren.
- Hæld fromagen i små forme eller glas og servér med syltede frugter.

Dessert & Kage
Jordbærtærte med vaniljecreme

Opskrifter