Jordbærtærte med vaniljecreme
Opskrift på jordbærtærte med vaniljecreme
(6 personer)
- 125 g smør + lidt til formen
- 100 g sukker
- 1 knsp. salt
- 250 g hvedemel
- 2 spsk. koldt vand
- En tærteform, 24 cm i diameter
Mazarinmasse:
- 100 g marcipan
- 100 g flormelis
- 75 g blødt smør
- 2 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 75 g mørke chokoladeknapper
Vaniljecreme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
- 2½ dl mælk
- 1 vaniljestang
Pynt:
- 500 g jordbær
- 50 g usaltede pistacienødder
Prøv også: Smagen af sommer: 3 opskrifter med jordbær
Fremgangsmåde:
Bland smør, sukker og salt. Tilsæt mel og vand, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform.
Mazarinmasse: Tænd ovnen på 180°. Pisk groftrevet marcian, flormelis og smør sammen. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør mel i, og fordel mazarinmassen oven på tærtebunden. Bag tærten i ovnen i 25 minutter. Drys chokoladeknapper over den varme tærte, og smør chokoladen ud i et jævnt lag, når de smelter. Lad tærten køle helt af i formen.
Prøv også: Hjemmebag: 3 lækre kager med friske bær
Vaniljecreme: Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstvelse. Kog mælken op, og hæld den i æggemassen i en tynd stråle under grundig omrøring. Bring cremen i kog sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljebælg. Tag gryden af varmen, når det tykner. Strø sukker over, og lad cremen køle af i gryden. Fjern vaniljestangen, rør cremen igennem, og fordel den i et jævnt lag oven på den afkølede tærte.
Pynt: Servér kagen med halverede jordbær og grofthakkede pistacienødder.
Tip: Bunden bliver ekstra sprød, hvis du bruger en tærteform af metal, der fordeler varmen godt og lader fugten slippe ud.
Prøv også: Jordbær-macarons