Opskrift på julekager: Hestesko med mørk chokolade
I gamle tider hængte man en hestesko over sin dør for at bringe lykke. Men mon ikke en hestesko eller to i kagedåsen kan sikre samme effekt? I det mindste bliver du lidt lykkeligere, imens du gnasker kagerne i dig.
Af
Linn Grubbström

Lækre julekager - prøv at bage hesteskoen med chokolade nederst til venstre.
Foto: Columbus Leth
Annonce
57 min
24 stk
Hestesko med mørk chokolade
110 g hasselnøddekerner
300 g hvedemel
85 g sukker
200 g smør
1 æg
50 g mørk chokolade
- Tænd ovnen på 175°.
- Blend nødderne til fint mel i en minihakker.
- Tilsæt mel, sukker og smør, og blend dejen, til ingredienserne er integreret. Tilsæt ægget, og ælt dejen hurtigt sammen med hænderne.
- Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i lange pølser, ca. 1 cm tykke.
- Skær 8-10 cm lange stykker af dejen, og form dem som hestesko.
- Placér kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter, så de bliver lyst brune. Afkøl på en bagerist.
- Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Dyp enderne af kagerne i chokolade, og lad den størkne.
- Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.
Annonce








