Opskrift på julekager: Hestesko med mørk chokolade

I gamle tider hængte man en hestesko over sin dør for at bringe lykke. Men mon ikke en hestesko eller to i kagedåsen kan sikre samme effekt? I det mindste bliver du lidt lykkeligere, imens du gnasker kagerne i dig.
Af
Linn Grubbström
Lækre julekager - prøv at bage hesteskoen med chokolade nederst til venstre.

Lækre julekager - prøv at bage hesteskoen med chokolade nederst til venstre.

Foto: Columbus Leth
Annonce

57 min
24 stk
Hestesko med mørk chokolade
110 g hasselnøddekerner
300 g hvedemel
85 g sukker
200 g smør
1 æg
50 g mørk chokolade
  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Blend nødderne til fint mel i en minihakker.
  3. Tilsæt mel, sukker og smør, og blend dejen, til ingredienserne er integreret. Tilsæt ægget, og ælt dejen hurtigt sammen med hænderne.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i lange pølser, ca. 1 cm tykke.
  5. Skær 8-10 cm lange stykker af dejen, og form dem som hestesko.
  6. Placér kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag kagerne i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter, så de bliver lyst brune. Afkøl på en bagerist.
  8. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Dyp enderne af kagerne i chokolade, og lad den størkne.
  9. Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.